Τετάρτη 2 Μαΐου 2012
Κρυμμένο αλάτι στα φαγητά
Written by Ρέντζιου Ελευθερία, Κλινικός Διατροφολόγος – Διαιτολόγος, Μ.Μed.Sci.
Όσο
και αν νομίζετε πως ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή, υπάρχει πάντα
ένας κρυφός κίνδυνος σε ένα μεγάλο μέρος των τροφίμων που τρώτε και
αυτός είναι το αλάτι. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν φταίει μόνο το
αλάτι που ρίχνετε επιπλέον στο φαγητό σας. Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και
αυτό που ήδη υπάρχει στα τρόφιμα πριν τα αγοράσετε, και το οποίο μπορεί
να θέσει την υγεία σε κίνδυνο.
Ανακαλύπτοντας στα τρόφιμα την κρυμμένη ζάχαρη
Written by Ελένη Πεννιά, διαιτολόγος-διατροφολόγος
Δυστυχώς
ο σύγχρονος άνθρωπος καταναλώνει όλο και περισσότερη ζάχαρη, χωρίς να
το γνωρίζει. Σύμφωνα με πρόσφατη Αμερικάνικη έρευνα ο μέσος ενήλικας
καταναλώνει καθημερινά περίπου 20 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, αυτό
αντιστοιχεί σε 320 θερμίδες, οι οποίες στην πλειονότητα τους είναι
άχρηστες και μετατρέπονται γρήγορα σε περιττά κιλά. Πολλοί άνθρωποι δεν
συνειδητοποιούν πόση κρυμμένη ζάχαρη περιέχεται στη διατροφή τους.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
-
Σοβαρές παρατυπίες διαπιστώνει η Greenpeace Η Greenpeace έκανε έρευνες σε κονσέρβες τόνου σε όλο τον κόσμο κα...