Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Τους ζητούν να δουλεύουν με μπλοκάκι


http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=6%2F1%2F2012&id=13856&pageNo=28&direction=1            Στο σκλαβοπάζαρο των συμβάσεων έργου με μπλοκάκι, αντί για πλήρη και σταθερή δουλειά, επιχειρεί να οδηγήσει η συγκυβέρνηση τους συμβασιούχους εργαζόμενους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με τις προσλήψεις των οποίων άνοιξαν 85 απ' τα 150 κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.Αυτή η τακτική που - πέρα απ' το ότι απειλεί με κλείσιμο τουλάχιστον 90 κλίνες ΜΕΘ - λειτουργεί σαν ένας ακόμα πολιορκητικός κριός σε βάρος της μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Παιχνίδια για μέσα στο σπίτι

Ο χειμώνας συχνά κρατά τα παιδιά μέσα στο σπίτι. Αυτό όμως σημαίνει... ευκαιρία για μπόλικο παιχνίδι και διασκέδαση γονέων και παιδιών. Βρήκα τις παρακάτω ιδέες (από το babytips.gr) για παιχνίδια μέσα στο σπίτι και σας τις παρουσιάζω. 

Επιλέξτε κάποια δραστηριότητα με βάση την  
ηλικία και τα ενδιαφέροντα του παιδιού  
και περάστε όμορφα την ώρα σας μαζί!

Οι οχτώ καλύτερες τροφές για μακροζωία



Τις οχτώ τροφές που συνδέονται με την μακροζωία δημοσίευσε σε άρθρο του το περιοδικό Forbes.
Οι τροφές περιλαμβάνουν, μεταξύ … άλλων, ψάρια, καρότο και πράσινο τσάι και καταναλώνοντάς τες αυξάνονται οι πιθανότητες να συμπληρώσετε…
έναν αιώνα ζωής!

Τρόφιμα τα οποία προστατεύουν ή διώχνουν τα συμπτώματα του κρυολογήματος !!

Ακολουθεί μια λίστα με τρόφιμα τα οποία προστατεύουν ή διώχνουν τα συμπτώματα του κρυολογήματος:

ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ

500γρ. ψαρονέφρι
λάδι
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
λεμόνι
    Κόβουμε το κρέας σε πολύ λεπτά φετάκια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει κάψει πολύ καλά ρίχνουμε το ψαρονέφρι και το αφήνουμε να ψηθεί ανακατεύοντας.Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το λάδι ,το λεμόνι,το αλάτι,το πιπέρι και τη ρίγανη.Ο γύρος μας είναι έτοιμος.Μπορούμε να ψήσουμε πιτούλες και να προσθέσουμε ότι μας αρέσει.
(Την πολύ ωραία συνταγή, την πήρα από: http://spitikesgeuseis.blogspot.com/2011/05/blog-post_21.html)

ΟΜΕΛΕΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ, και εύκολη!

3 αυγά
1 πράσινη πιπεριά
1 μικρή ντομάτα
2 φέτες γκούντα
4 κ.σ. λάδι
αλάτι, πιπέρι,ρίγανη

   Σε δύο κουτάλιες λάδι μαραίνουμε σε σιγανή φωτιά την πιπεριά και τη ντομάτα που έχουμε ψιλοκόψει.Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και μόλις πιει τα υγρά της η ντομάτα αφαιρούμε από το τηγάνι σε ένα άλλο σκεύος και βάζουμε το υπόλοιπο λάδι να κάψει.Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.Μόλις η ομελέτα πάρει χρώμα τη γυρίζουμε,βάζουμε στη μια πλευρά τη σάλτσα,από πάνω το γκούντα και τη διπλώνουμε.