Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Από την Δευτέρα οι αιτήσεις για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης


Με υπεύθυνη δήλωση στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης που δεν είχαν υποβάλει το προηγούμενο έτος, εφόσον δεν ήταν υπόχρεοι, θα μπορούν να... πιστοποιηθούν και να λάβουν το επίδομα θέρμανσης.

Εκεί, θα πρέπει να αναγράψουν στη συγκεκριμένη ηλεκτρονική σελίδα ότι δεν είχαν υποχρέωση να υποβάλλουν δήλωση τον προηγούμενο χρόνο, διότι τα εισοδήματα τους ήταν χαμηλά. Η αίτηση θα γίνει δεκτή και θα χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης. Βέβαια θα γίνουν και δειγματοληπτικοί έλεγχοι για να διαπιστωθεί η ειλικρίνεια των δηλούμενων στοιχείων.

Ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο Mega, ξεκαθάρισε ότι από την Δευτέρα θα μπορούν οι πολίτες να καταθέτουν τις αιτήσεις τους, ενώ στις πολυκατοικίες με αυτόνομη θέρμανση η επιδότηση θα δίνεται άμεσα με την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης. Κανονικά θα πάρουν το επίδομα πετρελαίου όσοι μένουν σε πολυκατοικίες με αυτόνομη θέρμανση, άσχετα με το εάν θα ανάψουν τα καλοριφέρ ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου