Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Διώξε τους σκόρους με δικά σου φυσικά προϊόντα!


Τώρα που μαζεύεις τα χειμωνιάτικα για το καλοκαίρι βασική προϋπόθεση είναι να τα προφυλάξεις από τον σκόρο που μπορεί να παραμονεύει παντού. Γιατί όμως να αγοράσεις χημικά αντισκορικά από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο και να μην χρησιμοποιήσεις άλλα πιο φυσικά προϊόντα;
Διάβασε παρακάτω μια πρόταση εναλλακτικής οικολογίας, μιας και υπάρχουν αρκετές φυσικές μυρωδιές τις οποίες το ενοχλητικό ζωύφιο δεν αντέχει!
Οι σκόροι ανήκουν στον όμορφο κόσμο των πεταλούδων. Όμως το αποτέλεσμα της παρέμβασής τους στο νοικοκυριό μας, είναι τις περισσότερες φορές καταστροφικό. Τρέφονται από τις ίνες στο μαλλί και το μετάξι και η μυρωδιά του ιδρώτα τους είναι ιδιαίτερα ελκυστική. Έτσι ο πρώτος κανόνας στην αποθήκευση των χειμερινών ενδυμάτων σας είναι να σιγουρευτείτε ότι είναι καθαρά. Όλα τα βαριά ρούχα που δεν θα φορέσετε άλλο θα πρέπει να τα τινάξετε καλά για να πέσουν τα αυγά και οι προνύμφες και θα τα φυλάξετε σε όσο το δυνατόν πιο ξερό και κρύο περιβάλλον.

Κέδρος. Βάλε κομματάκια από ξύλο κέδρου μέσα στη ντουλάπα, στην αποθήκη ή στη σοφίτα. Όπου αποφασίσεις να αποθηκεύσεις τα ρούχα. Κάθε έξι μήνες, μάλιστα, φρόντισε να περάσεις τα κομματάκια αυτά με λάδι κέδρου έτσι ώστε να ανανεώνεται η μυρωδιά την οποία απεχθάνονται οι σκόροι.

Μυρωδικά πουγκάκια. Μπορείς να προμηθευτείς μικρά πουγκάκια από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο και να τα γεμίσεις με αποξηραμένα μυρωδικά: λεβάντα, δενδρολίβανο και ροδοπέταλα. Θα αφήσουν μια πολύ ευχάριστη μυρωδιά και θα κρατήσουν μακριά ανεπιθύμητες επισκέψεις.

Λεμόνι. Καθάρισε μερικά λεμόνια, κόψε τις φλούδες της σε μικρά κομμάτια και αποξήρανε τα. Στη συνέχεια βάλε τα σε μικρά δοχεία μέσα στις ντουλάπες και στην αποθήκη σου.

Στεγνό καθάρισμα. Τα χημικά που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του στεγνού καθαρίσματος έχουν την ιδιότητα να κρατούν μακριά τους σκόρους. Άρα, για όσα ρούχα έχεις πρώτα καθαρίσει με αυτό τον τρόπο, δεν χρειάζεται να ανησυχείς περισσότερο.

Σαπούνι. Όλο και κάποια κομμάτια σαπούνι θα έχεις στο σπίτι σου. Μην τα πετάξεις αλλά βάλε τα όλα μαζί σε μικρά πιατάκια ή σε μικρά πουγκάκια και τοποθέτησε τα ανάμεσα από τα ρούχα που θέλεις να προφυλάξεις. Εναλλακτικά, πάρε ένα καινούριο αχρησιμοποίητο σαπούνι, σπάσε το σε μικρά κομματάκια και κάνε το ίδιο. Μην το χρησιμοποιήσεις ολόκληρο, αφού στην αντίθετη περίπτωση, η μυρωδιά είναι πολύ πιο έντονη.

Πολικό ψύχος. Σε περίπτωση που έχεις υποψίες ότι δεν πρόλαβες ή σου ξέφυγε κάποια θήκη χωρίς προφύλαξη, μην ανησυχείς. Βάλε τα ρούχα σε μικρότερες τσάντες ή σακούλες και τοποθέτησε τα στην κατάψυξη για 24 με 48 ώρες. Το πολύ κρύο σκοτώνει τα αυγά και τις νύμφες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου