Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΜΑΡΙΝAΔΕΣ!

  Μαρινάρετε τα κρέατα, ή τα πουλερικά πριν τα ψήσετε και θα δείτε μεγάλη διαφορά: νόστιμο, γευστικό αλλά και πολύ μαλακό και ζουμερό κρέας!!!
Κατά τα μαρινάρισμα, προσέχουμε να:
- Χρησιμοποιούμε γυάλινα, ή κεραμικά, ή πιστοποιημένα πλαστικά, "τάπερ'.
ΠΟΤΕ, μεταλλικά, ή αλουμίνια σκεύη, γιατί οξειδώνονται.
- Τοποθετούμε τα μαριναρισμένα κρεατικά ή πουλερικά ή λαχανικά στο ψυγείο, καλά σκεπασμένα.
Σημειώστε, μερικές, σημαντικές μαρινάδες:


ΓΙΑ ΜΟΣΧΑΡΙ:
ξερό κρεμμύδι, ξύσμα λεμονιού, ηλιέλαιο, λευκό κρασί, φύλλα δάφνης, κόκκινο και μαύρο πιπέρι.


ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ:
γιαούρτι, μουστάρδα, φασκόμηλο, ρίγανη, σκόρδο και λίγη πάπρικα.


ΓΙΑ ΧΟΙΡΙΝΟ:
λευκόκρασί, κολίαντρος, εστραγκόν, φύλλα δάφνης, μπαχάρι.


ΓΙΑ ΚΟΥΝΕΛΙ:
λευκό κρασί, λευκό ξύδι, γαρύφαλλο, κανέλλα, μοσχοκάρυδο, ξερό κρεμμύδι.


ΓΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ:
ελαιόλαδο, σκόρδο, φρέσκα αρωματικά:
θυμάρι, βασιλικό, δεντρολίβανο, μαντζουράνα, ρίγανη, μαϊντανό.


ΓΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ:
ελαιόλαδο, ρίγανη, δεντρολίβανο, εστραγκόν, κόκκινο πιπέρι, μουστάρδα, μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου