Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ION.


Η σοκαλατοποιία ΙΟΝ είναι η μόνη που ανήκει ακόμα σε Έλληνα επιχειρηματία. Η ιστορία των τελευταίων ετών παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πολλές φορές τον πλησίασαν μεγάλες πολυεθνικές για να αγοράσουν την επιχείρηση, η απάντηση του ήταν.... άμεση και χωρίς δεύτερη σκέψη. 
Μάλιστα λέγεται ότι κάποια στιγμή που τον πίεσαν υπερβολικά, αυτός τους είπε να του κάνουνε την προσφορά γραπτώς. 'Όπως και τους απάντησε γραπτώς.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΕΦΕΤ: Aπόσυρση ακατάλληλου φυσικού μεταλλικού νερού

Tην άμεση απόσυρση φυσικού μεταλλικού νερού στο οποίο ανιχνεύτηκε υψηλή συγκέντρωση βρωμικών ιόντων, διέταξε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) , και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, στο πλαίσιο έλεγχου στα εμφιαλωμένα νερά.

Πρόκειται για φυσικό μεταλλικό νερό, με εμπορική επωνυμία «Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο» 1,5 lit, με αριθμό παρτίδας LOT 171201117:03 και ημερομηνία λήξης 20-6-12, το οποίο εμφιαλώνεται από την επιχείρηση «Πηγές Κωστηλάτας Α.Ε. - Eurowaterland», Κρυστάλλη 20, Aρτα.
H εταιρεία προχώρησε σε προληπτική απόσυρση όλων των αριθμών παρτίδων του παραχθέντος προϊόντος.Οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το προϊόν, ανεξαρτήτως παρτίδας, καλούνται να μην το καταναλώσουν.
ΠΗΓΗ

Φυτό του Αμαζονίου που θεραπεύει τον καρκίνο

Μετά από σειρά επιτυχημένων δοκιμών σε καρκινικά κύτταρα που πραγματοποίησαν Βραζιλιάνοι επιστήμονες, ανακάλυψαν μια ουσία που προέρχεται από το φυτό του Αμαζονίου και πιθανότατα να είναι αποτελεσματική στη θεραπεία κατά του καρκίνου.
«Ανακαλύψαμε έναν ορισμένο τύπο μικροοργανισμών που ζουν μέσα σ' ένα φυτό, τους απομονώσαμε και βγάλαμε απ' αυτούς μια ουσία την οποία δοκιμάσαμε σε καρκινικά κύτταρα και διαπιστώσαμε πως είχε αποτέλεσμα», ανέφερε ο συντονιστής του Κέντρου Βιοτεχνολογίας της Αμαζονίας (CBA), Ρούντι Προκόπιο, σε δηλώσεις του στο Γαλλικό πρακτορείο.
Πριν ξεκινήσουν οι δοκιμές σε ανθρώπους, το πείραμα θα εφαρμοστεί σε ζώα, ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι η ουσία αυτή μπορεί να δράσει ευεργετικά κατά του καρκίνου.
   ΠΗΓΗ

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

4 λόγοι που κάνουν τον καφέ θαυματουργό!!!!

Για τους περισσότερους αποτελεί αληθινό πάθος, μια καθημερινή απόλαυση. Για άλλους απλά αυτό που θα τους "ξυπνήσει". Ο καφές, το ρόφημα που πίνεται από το 90% του ενήλικου πληθυσμού, έχει κάποια "κρυφά χαρτιά" που τον καθιστούν ένα εκπληκτικό, υπερδύναμο φάρμακο.


Η ωφελιμότητα ή οι βλάβες από τον καφέ αποτέλεσε αντικείμενο αναρίθμητων μελετών, ενώ η ζυγαριά πότε γέρνει προς τη μία και πότε προς την άλλη πλευρά. Εμείς θα παρουσιάσουμε τη θετική πλευρά του ζητήματος, ως «φόρο τιμής» στις φορές που τον απολαύσαμε χωρίς ενοχές.