Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

μικρά μυστικά για το αλάτι

-Αν λεκιαστήκατε με παγωτό σοκολάτα, τρίψτε αμέσως το ύφασμα σε αλατισμένο νερό!
-Αν τηγανίζετε πατάτες και θέλετε να αποφύγετε το πιτσίλισμα, πρίν ρίξετε το λάδι, πασπαλίστε το τηγάνι με λίγο ψιλό αλάτι!
-Αν θέλετε να καθαρίσετε την κατσαρόλα σας από καμένο φαγητό, ρίξτε 2 δάχτυλα νερό και μια χούφτα χοντρό αλάτι για λίγο, μέχρι το κάψιμο να ξεκολλάει από τον πάτο!
-Αν θέλετε να είναι αρωματισμένα τα εσώρουχά σας μέσα στα συρτάρια σας, μην πετάξτε τα μπουκαλάκια από το άρωμά σας. Ρίξτε λίγους κόκκους χοντρό αλάτι μέσα και βάλτε τα κάτω από τα ρούχα, μέσα στο συρτάρι! Η μυρωδιά θα διατηρηθεί για πολύ καιρό όταν ανακινείτε συχνά!
-Αν θέλετε η μαρέγκα σας να γίνει σφιχτή και να διτηρηθεί αρκετή ώρα στο ψυγείο, πριν το χτύπημα προσθέστε λίγο αλάτι ή λίγο λεμόνι!
-Αν θέλετε τα μπρούντζινα σκεύη σας να ξαναβρούν τη λάμψη τους, φτιάξτε μια αλοιφή από 3 κουταλιές σούπας ξίδι και 3 κουταλιές σούπας αλάτι και τρίψτε τα καλά με μαλακό πανί. Ξεπλύντε τα καλά, σκουπίστε τα, στεγνώστε τα και θα λάμπουν!
-Αν νιώθετε κουρασμένα και πρησμένα τα πόδια σας, ρίξτε σε μια λεκάνι χλιαρό νερό και μια χούφτα αλάτι. Βουτήξτε τα και ξεκουράστε τα!
-Αν η συνταγή για το φαγητό σας χρειάζεται λευκό κρασί και εσείς δεν έχετε, φτιάξτε ένα υποκατάστατο, ζεσταίνοντας 1 κουτ. σούπας λευκό ξίδι με μία πρέζα αλάτι!
-Αν φουντώσει η φωτιά στο μπάρμπεκιου, ρίξτε αμάσως πάνω της μια χούφτα ψιλό αλάτι!
-Αν λερώθηκε ο φούρνος σας στη διάρκεια του ψησίματος, με λάδια, ανοίξτε τον και ρίξτε λίγο ψιλό αλάτι. Θα απορροφήσει το λάδι και όταν θα τον σβήσετε θα καθαριστεί πιο εύκολα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου